Eetu Kallioinen voitti Lahden Polar GP:n

28.5.2018

AHA joukkuekilpailun ykkönen

Ala-Hämeen Ampujien Eetu Kallioinen  osoittautui viikonvaihteessa kovimmaksi luuksi Lahdessa ammutussa skeetin GP-kisassa. Paikalla olivat kaikki Suomen parhaat ampujat. Peruskilpailun tulos oli 119 ja finaalin 56. Myös toinenkin AHA:n mies kampesi loppukilpailuun. Tällä kertaa vuorossa oli Samuli Ahokas peruskilpailun tuloksella 118. Sijoitus oli viides.

Myös muut sijoitukset olivat hyviä. Aleksi Ahokas oli 8:s ja Janne Vallioniemi 10:s. Tämä takasi sen, että AHA  nappasi joukkuevoiton joukkueella Eetu Kallioinen, Timi Vallioniemi, Aleksi Ahokas. AHA:n toinenkin joukkue Samuli Ahokas, Janne Vallioniemi, Eemeli Kurki oli 3:s. Joukkuevoitossa oli sikäli historian siipien havinaa, kun AHA:n joukkue voitti pitkään joukkuemarkkinoita hallinneen sipoolaisen suurseuran SSG:n. Tämä läpimurto oli ounasteltavissa jo viime kesänä, mutta nyt siitä tuli totta. Nyt seuralla on tarjottavana kaksi joukkueellista eli kuusi nuorta ampujaa skeetin kilpailuareenoille. Tähän ei pysty mikään muu seura Suomessa tällä hetkellä. Vuosia juniorikilpailuja hallinnut porukka on ottanut valtikan nyt aikuisten sarjassa.

Lahden kilpailu poiki myös muita hyviä sijoituksia Ala-Hämeen Ampujille. Naisten sarjassa Kaisa Kurki oli 3:s ja samalla sijoituksella oli Y 20-sarjassa Niklas Lindfors. Ikämiespuolelle eli Y-50  sarjaan siirtynyt Tero Kallioinen oli finaalin 4:s.

Kauden 2018 alku on ollut erinomainen. Kotimaassa on käyty kaksi täysimittaista skeetin GP-kilpailua. Hyvinkäällä Nasta GP:n voiton nappasi Timi Vallioniemi kolme viikkoa sitten. Nyt oli vuorossa Eetu Kallioinen. Molemmilla on kovia suorituksia myös kansainvälisissä kisoissa: Vallioniemi otti pronssia opiskelijoiden MM-kisoissa Malesiassa. Kallioinen voitti Malagan kansainvälisen GP:n Espanjassa ja on ollut kolmas kaksi kertaa vastaavan tason kilpailuissa Kyproksella ja Italiassa.

Seuraava kotimaan skeetin GP-kisa, Sako-Franchi, käydään Lopella kesäkuun puolivälissä. AHA:n ampujilla on etuna kotirata ja ainakin aikaisempina vuosina on tullut hyvää tulosta. Tänä vuonna on kahdet arvokisat sekä aletaan ampua olympiapaikoista. Näissä kekkereissä tullaan varmasti näkemään loppilaista väriä. Liiton valmennusjohdon uskotaan olevan hyvin hereillä.