SAL:n kultainen ansiomerkki Timo Sunille

21.12.2020

Suomen Ampumaurheiluliitto on myöntänyt kultaisen ansiomerkin Timo Sunille pitkäaikaisesta työstä ampumaurheilun hyväksi.

Timo Sunin kiinnostus kilpa-ammuntaan heräsi jo kouluaikana ja erityisesti haulikkolajeihin. Hän on ollut mukana kilpa-ammunnassa 1970-luvun puolivälistä lähtien ja osallistunut koko ajan aktiivisesti myös seuratoimintaan. 1980-luvulla hän oli myös Ampumaurheiluliiton liittohallituksen jäsen.

Nykyisen seuransa, Ala-Hämeen Ampujien puheenjohtajana hän on ollut vuodesta 2011 lähtien ja toimii siinä tehtävässä edelleen. Lopen ampumaurheilukeskusta kotiratanaan pitävä seura vetää jäseniä puoleensa useimmista Kanta-Hämeen kunnista. Seuran jäsenten parhaat saavutukset ovat skeetin (olympialaji) ja metsästyshaulikon parista. Seuran tasoa kuvannee parhaiten maajoukkueampujien huomattava määrä. Liiton ensi vuodelle nimeämästä 15 hengen maajoukkuejäsenestä kuusi edustaa Ala-Hämeen Ampujia.

Seuratoiminnan lisäksi Timo Suni on ollut Lopen ampumaradan hallituksessa useita vuosia. Seura on järjestänyt vuodesta 2013 lähtien useita skeetin Suomen mestaruuskilpailuja. Varsinkin nuoret skeet-ampujat ovat menestyneet hyvin kansainvälisissä arvokisamittelöissä ja voittaneet vuosittain niissä mitaleita.