Ala-Hämeen Ampujien häikäisevä vuosi 2021

1.10.2021

Seura on parantanut koko 2010-luvun tasoaan Suomen skeet-ammunnan eliitissä. Myös kansainvälinen menestys on ollut seurannut tätä kehitystä. Yhtenä merkittävänä tekijänä on ollut junioreiden kehitys ensin omissa ikäluokissaan ja sitten heidän nousunsa aikuisten sarjaan, jossa trendi on jatkunut. Taso ei ole ollut yhden tai kahden urheilijan varassa, vaan siihen on osallistunut omalla panoksellaan 10-20 ampujaa kukin vuorollaan.

Kaikki ranking-sarjojen voitot seuralle

Ampumaurheiluliitto nimeää kullekin kaudelle ranking-kilpailut, joiden mukaan kansallinen paremmuus mitataan vuosittain. Tänä vuonna kyseisiä skeet-kilpailuja pidettiin 8 kappaletta eri puolilla Suomea. Voittajien luettelo 2021 on seuraava:

MiehetTimi VallioniemiAHA
NaisetKaisa KurkiAHA
JunioritEino PeltomäkiAHA
VeteraanitTero KallioinenAHA

Huomattavaa tilastossa on vielä, että miesten sarjassa on 10 ensimmäisen joukossa 6 Ala-Hämeen Ampujien edustajaa.

Eetu Kallioinen kilpailee maailmanluokassa

Eetu Kallioisen kilpailuvuosi oli loistelias. Pääsy olympiafinaaliin ja siellä 4. sija oli varmasti enemmän kuin voitiin etukäteen uskoa tai ennustaa. Myös Euroopan mestaruuspronssi oli kova juttu. Sitä kautta varmistui myös olympiapaikka.

Eetu on kovatasoinen ja varma kilpailija. Hänen kilpailujensa tulostaso on pysynyt viimeiset kaksi vuotta tasaisena ja korkeana. Sillä ne finaalipaikat tulevat. Hän on nostanut harjoittelumääränsä maailmanhuippujen tasolle. Hän on merkattu mies ampujien piireissä kaikissa tulevissa kilpailuissa.

Eetu pitää edelleen hallussa junioreiden maailmanennätystä 124/125, joka on vuodelta 2015.