Haulikkojaos

Aleksi Ahokas Hyvinkäällä 2017 SM tuloksen ampumisen jälkimainingeissa

Haulikkoammunta on ollut A-HA:n toiminnan kulmakiviä alusta alkaen ja vuosien saatossa seuran jäsenet ovat suoriutuneet kilpailuissa loistavasti. A-HA:n riveissä kilpaillaan niin SAL:n kuin SML:n haulikkolajeissa, joista voit lukea lisätietoja seuraavien linkkien kautta:

Suomen Ampumaurheiluliiton haulikkojaos

Suomen Metsästäjäliiton kilpailutoimintaA-HA kerää kauden aikana seuran sisäistä ranking-pisteytystä, jonka pohjalta nimetään vuoden ampuja erikseen SAL:n ja SML:n lajeihin.
(Kuluvan kauden ranking löytyy jäsensivuilta)
 

Kauden 2020 - ja historian ensimmäinen - A-HA:n naisjoukkue. Kurki Kaisa, Mäkelä Marja ja Vallioniemi Nea Sako-Franchi GP kilpailussa
Sama kolmikko kisavarustuksessa

Kesäkuussa 2020 heti Covid-19 sulun jälkeen Lopen ampumaurheilukeskuksessa ammuttiin yksi kaikkien aikojen tasokkaimmista Suomen skeet-kilpailuista miesten sarjassa. Lukuja kertaamaatta neljä miestä olisi ollut tuloksellaan missä hyvänsä kansainvälisen, myös mestaruuskilpailun finaalissa. Meillä on kasvanut junnuporukasta huima menestyjien sakki 2010-luvulla.

Ensimmäistä kertaa oma seuramme marssitti kokonaisen naisjoukkueen kilpailuun. Tulos oli ällistyttävä. Pitkään ampunut Kaisa sai tänään kunnon adjutantit. Hyvällä tiellä ollaan.

TERO KALLIOINEN LIITON HAULIKKOJAOSTOON - 3.11.2019

Viime lauantaina pidettiin Lohjan Kisakalliossa ampumaurheiluliiton vuotuinen parlamentti ”grande finale”. Lajijaostot kokoontuvat päättämään seuravan kauden suunnitelmistaan ja valitsevat toimihenkilöt ohjaamaan toimintaa. Tilaisuudessa julkistetaan vuoden ampujat ja palkitaan menestyneitä ampujia ja valmentajia.

Ala-Hämeen Ampujien näkökulmasta haulikkolajien toiminta on keskeistä, sillä noin 80 % jäsenistä harrastaa näitä lajeja. Haulikkojaoston puheenjohtajana toimii nurmijärveläinen Kari Sankala, joka on myös liiton kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja.

Nyt valittiin haulikkojaoston uudeksi jäseneksi AHA:n Tero Kallioinen. Hän on seuran perustajajäsen ja on toiminut sen hallituksessa alusta lähtien. Terolla on myös mittava kilpailu-ura skeetissä ja metsästyshaulikossa. Viime kesän merkittävin saavutus oli skeetin Y 50 sarjan Suomen mestaruushopeamitali. Lisäksi hän voitti 3 skeetin GP-kilpailua ja useita muita palkintosijoja. Ampumauransa ohella hän kasvattanut poikansa Eetun kansainväliseksi mestaritason ampujaksi. Teron pätevyys tulee riittämään verrattomasti haulikkolajien kehitystyöhön.

Eetu Kallioinen ja Timi Vallioniemi jatkavat maajoukkueessa

Viime viikolla julkistettiin ampumaurheiluliiton maajoukkueiden jäsenet ensi kaudelle. Miesten skeetin 6 miehen A-joukkueessa ovat mukana Eetu Kallioinen ja Timi Vallioniemi. B-maajoukkueeseen on nimetty AHA:n jäsenistä Aleksi ja Samuli Ahokas. Poikien maajoukkueseen nimettiin seuran jäsenistä Eino Peltomäki ja Niko Sulkonen. Tämä on kaiken kaikkiaan kova saldo yhdestä seurasta, kun skeetin maajoukkueen kokonaismäärä on 15 urheilijaa.

Vuoden 2019 ampujaksi nimettiin Satu Mäkelä-Nummela. Hän sai tämän arvon jo 4. kerran. Hänen saavutuksensa olivat kovia. Trapin maailmanennätyksen ampuminen sekä olympiapaikan saavuttaminen Lahden maailmancupissa.

Erityismaininnan liitolta sai AHA:n nuori Niko Sulkonen. Hän saavutti joukkuekultaa heinäkuun maailmancupissa (Suhl). Muut joukkuekaverit olivat Sami Aaltonen Raumalta ja Oskari Lehtimäki Kauhajoelta. Tämä saavutus yllätti liiton valmennusjohdon täysin. Pitkään nuorten skeet-ampujien parissa valmennustöitä tehnyt Pentti Saari palkittiin myös lauantaina

Olympiavuosi 2020

Tokion olympialaiset rukkaavat ensi vuoden kilpailuohjelmaa aikaisemmaksi. Suomi on saavuttanut 2 olympiapaikkaa haulikkolajeissa tähän mennessä. Ensi keväänä on vielä mahdollisuus lisätä paikkojen lukumäärää. Satu Mäkelä-Nummela tullaan nimeämään itseoikeutetusti trapissa olympialaisiin. Sen sijaan miesten skeetin puolella on selvästi tiukempaa. Lari Pesonen on olympiapaikan ampuneena edelleen kiinni paikassa, mutta hänen täytyy ampua hyvin ensi keväänä.

Jos joku muu suomalaisista ampuu podiumille maailmancupissa ja Pesonen epäonnistuu, tilanne valinnoissa muuttuu. Liiton valmennusjohtaja P-O Lindell esiintyi haulikkojaoston kokouksessa rennon vapautuneesti. Haulikkolajit ovat nyt ammunnan kärkeä kansainvälisestikin tarkastellen.

Vasemmalta lukien seuran puheenjohtaja Timo Suni ja vuoden 2019 palkitut ampujat Tero Kallioinen ja Samuli Ahokas kuvattuna seuran syyskokouksessa, joka pidettiin Sakon kokoustiloissa Riihimäellä 16.11.2019

Vuoden 2019 ampujat:

Eetu Kallioinen

 • Peruskilpailujen keskiarvo ylitti 120
 • MM-kilpailujen 18. sija, peruskilpailu 121
 • Lahden maailmacup 4. sija, peruskilpailu 122
 • 1. sija Kyproksen kansainvälinen GP
 • ranking-pisteiden ykkönen

  Samuli Ahokas

  • Peruskilpailujen keskiarvo lähellä 120
  • universiadit 6. sija
  • ranking-pisteiden kolmonen


  Muut maininnat

  Timi Vallioniemi

  • Peruskilpailujen keskiarvo lähellä 120
  • universiadit hopeamitali
  • ranking-pisteiden kakkonen

  Niko Sulkonen

  • maailmancupin nuorten joukkuekulta
  • vuoden yllättäjä

  Tero Kallioinen

  • M 50 hopeamitali
  • 3 GP-kilpailun voittoa

  Kaisa Kurki

  • Naisten hopeamitali

  Seuran stipendit a' 250 euroa Eetu Kallioiselle ja Timi Vallioniemelle