Haulikkojaos

Aleksi Ahokas Hyvinkäällä 2017 SM tuloksen ampumisen jälkimainingeissa

Haulikkoammunta on ollut A-HA:n toiminnan kulmakiviä alusta alkaen ja vuosien saatossa seuran jäsenet ovat suoriutuneet kilpailuissa loistavasti. A-HA:n riveissä kilpaillaan niin SAL:n kuin SML:n haulikkolajeissa, joista voit lukea lisätietoja seuraavien linkkien kautta:

Suomen Ampumaurheiluliiton haulikkojaos

Suomen Metsästäjäliiton kilpailutoimintaA-HA kerää kauden aikana seuran sisäistä ranking-pisteytystä, jonka pohjalta nimetään vuoden ampuja erikseen SAL:n ja SML:n lajeihin.
(Kuluvan kauden ranking löytyy jäsensivuilta)
 

 

TERO KALLIOINEN LIITON HAULIKKOJAOSTOON - 3.11.2019

Viime lauantaina pidettiin Lohjan Kisakalliossa ampumaurheiluliiton vuotuinen parlamentti ”grande finale”. Lajijaostot kokoontuvat päättämään seuravan kauden suunnitelmistaan ja valitsevat toimihenkilöt ohjaamaan toimintaa. Tilaisuudessa julkistetaan vuoden ampujat ja palkitaan menestyneitä ampujia ja valmentajia.

Ala-Hämeen Ampujien näkökulmasta haulikkolajien toiminta on keskeistä, sillä noin 80 % jäsenistä harrastaa näitä lajeja. Haulikkojaoston puheenjohtajana toimii nurmijärveläinen Kari Sankala, joka on myös liiton kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja.

Nyt valittiin haulikkojaoston uudeksi jäseneksi AHA:n Tero Kallioinen. Hän on seuran perustajajäsen ja on toiminut sen hallituksessa alusta lähtien. Terolla on myös mittava kilpailu-ura skeetissä ja metsästyshaulikossa. Viime kesän merkittävin saavutus oli skeetin Y 50 sarjan Suomen mestaruushopeamitali. Lisäksi hän voitti 3 skeetin GP-kilpailua ja useita muita palkintosijoja. Ampumauransa ohella hän kasvattanut poikansa Eetun kansainväliseksi mestaritason ampujaksi. Teron pätevyys tulee riittämään verrattomasti haulikkolajien kehitystyöhön.

Eetu Kallioinen ja Timi Vallioniemi jatkavat maajoukkueessa

Viime viikolla julkistettiin ampumaurheiluliiton maajoukkueiden jäsenet ensi kaudelle. Miesten skeetin 6 miehen A-joukkueessa ovat mukana Eetu Kallioinen ja Timi Vallioniemi. B-maajoukkueeseen on nimetty AHA:n jäsenistä Aleksi ja Samuli Ahokas. Poikien maajoukkueseen nimettiin seuran jäsenistä Eino Peltomäki ja Niko Sulkonen. Tämä on kaiken kaikkiaan kova saldo yhdestä seurasta, kun skeetin maajoukkueen kokonaismäärä on 15 urheilijaa.

Vuoden 2019 ampujaksi nimettiin Satu Mäkelä-Nummela. Hän sai tämän arvon jo 4. kerran. Hänen saavutuksensa olivat kovia. Trapin maailmanennätyksen ampuminen sekä olympiapaikan saavuttaminen Lahden maailmancupissa.

Erityismaininnan liitolta sai AHA:n nuori Niko Sulkonen. Hän saavutti joukkuehopeaa skeetin MM-kilpailuissa. Muut joukkuekaverit olivat Sami Aaltonen Raumalta ja Oskari Lehtimäki Kauhajoelta. Tämä saavutus yllätti liiton valmennusjohdon täysin. Pitkään nuorten skeet-ampujien parissa valmennustöitä tehnyt Pentti Saari palkittiin myös lauantaina

Olympiavuosi 2020

Tokion olympialaiset rukkaavat ensi vuoden kilpailuohjelmaa aikaisemmaksi. Suomi on saavuttanut 2 olympiapaikkaa haulikkolajeissa tähän mennessä. Ensi keväänä on vielä mahdollisuus lisätä paikkojen lukumäärää. Satu Mäkelä-Nummela tullaan nimeämään itseoikeutetusti trapissa olympialaisiin. Sen sijaan miesten skeetin puolella on selvästi tiukempaa. Lari Pesonen on olympiapaikan ampuneena edelleen kiinni paikassa, mutta hänen täytyy ampua hyvin ensi keväänä.

Jos joku muu suomalaisista ampuu podiumille maailmancupissa ja Pesonen epäonnistuu, tilanne valinnoissa muuttuu. Liiton valmennusjohtaja P-O Lindell esiintyi haulikkojaoston kokouksessa rennon vapautuneesti. Haulikkolajit ovat nyt ammunnan kärkeä kansainvälisestikin tarkastellen.

Vuoden 2017 ampujat:

Timi Vallioniemi SAL:n lajien edustajana

Aleksi Ahokas SLM:n lajien edustajana

 

KAUDEN 2017 PARHAAT SIJOITUKSET
MM-kilpailut Moskova, skeet
Miehet
28. Timi Vallioniemi
Juniorit
8. Eetu Kallioinen

Suomen mestaruuskilpailut Hyvinkää, skeet
Miehet
5. Aleksi Ahokas
6. TimiVallioniemi
Joukkue
Pronssia: Eetu Kallioinen, Aleksi Ahokas, TimiVallioniemi

Suomen mestaruuskilpailut Loppi, skeet
Juniorit
Kultaa: Eetu Kallioinen
Pronssia: Niklas Lindfors
Joukkue
Kultaa: Eetu Kallioinen, Niklas Lindfors, Valtteri Seppälä

Metsästysammunnan SM Hyvinkää
Metsästyshaulikko
Kultaa: Aleksi Ahokas, miehet
Pronssia: Samuli Ahokas, miehet
Kultaa: Kaisa Kurki, naiset
Kultaa: Niklas Lindfors, Y20
Pronssia: Eino Peltomäki Y15
Joukkue Kultaa: Aleksi Ahokas, Samuli Ahokas, Jukka Tölli, Timi Vallioniemi

Metsästystrap
Hopeaa: Kari Sokka Y50
Hopeaa: Eino Peltomäki Y15
Joukkue Pronssia: Kari Sokka, Esa Aalto, Samuli Ahokas